Plantando / Planting

Não tenho muita paixão por jardinagem. E imagino que é muito legal ter seu próprio jardim para colher flores e frutos, mas meu problema é lembrar-se de regá-los. Nos últimos dois meses eu consegui matar duas orquídeas e duas suculentas. Eu não gosto muito de orquídeas, mas eu não esquecia propositalmente de molhá-los. E sobre as suculentas, eu achava que elas eram mais resistentes e que não precisava regar com frequência.

I’m not much of a gardener. Even though I like the idea of having flowers and fruits to pick from your own garden, I’m terrible at remembering to water them. In the past 2 months I managed to kill two orchids and two succulents. I do dislike orchids, but that’s not the reason why I didn’t water them (oops) and I thought succulents were more resistant when in lack of water (oh well).

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Um dia, com a intenção de cozinhar alguma coisa (acho que era fazer temaki), eu comprei cebolinhas (com raiz) e dias depois percebi que estavam bem secas e quase morrendo. Coloquei a cebolinha em uma jarra com água e faz três semanas que estão durando. A única desvantagem dessa técnica é que por estarem imersas em água (e não em um pote com terra), elas demandam que você troque a água todo dia (para renovar o oxigênio e minerais necessários para a planta absorver). Um dia vou ter que transferi-lo num vaso.

E se você não for fã de cebolinha? Que tal manjericão? Cheira bom e é ótimo para fazer molhos. E é bem facinho fazer mudas de manjericão. Aí vão as instruções de como fazer mudas de manjericão:

 

For some cooking reason (might be the day I made temaki), I bought chives (came with roots) and days later I noticed they were close to dying. I put them into a pitcher with water and they’ve been thriving these past 3 weeks. The only disadvantage is that because they are in water (and not properly in a vase), they require changing the water every day (renew oxygen and minerals needed for the plants to absorb). I will have to eventually look for a pot and earth to plant it.

But what if you’re not a fan of chives? How about basil? They smell good and are great for making pasta sauces. And it’s very easy to plant basil from stems. Here’s the instruction on how to make new basil stems:

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_Corte um galho de uma planta de manjericão saudável. Use tesouras bem afiadas. O galho deve ter pelo menos 12cm de comprimento.

_Remova as folhas inferiores do galho, deixando aproximadamente 5cm do galho liso.

_Coloque o galho em um copo com água, de tal forma que 5cm de do galho esteja dentro d’água. As folhas não podem ficar submergidas na água.

 

_Cut a stem from a healthy basil plant. Use a pair of sharp scissors. The stem has to be at least 12cm long.

_Remove the leaves from the bottom, around 5cm of the stem should be bare.

_Put the stem in a cup and fill it with water, ‘till it reaches 5cm of the stem. The leaves cannot be submerged into water.

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Importante: Troque a água todo dia.

5 dias depois você irá perceber que surgiram raízes. Quando as raízes estiverem compridas o suficiente (mais de 2cm em comprimento, mais ou menos depois de 20 dias),

 

Important: Change the water everyday.

5 days later you’ll notice that roots have grown. When the roots are long enough (more than 2cm long, about 20 days later), then they’ll be strong enough to be transferred to a pot with earth. Open a cavity in the earth, put the plant in it and then cover it with earth. Make sure the roots are properly covered and finally, sprinkle a bit of water.

This method is pretty easy and a way to grow basil at home, whether it is because you took a stem from your building’s community garden (me!) or because your basil has grown too tall and you want to widen your basil plantation.

So good luck and let me know if it came out successful or if you have any questions.

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